Миколаївська Динаміада-2024 розпочалася з футзального турніру – долю вирішили післяматчеві пенальті

Сірий Вадим
Коментарi:

ФСТ «Динамо України» відзначає століття!

У місті Миколаєві урочисто стартувала «Динаміада-2024» – комплексні змагання серед колективів фізичної культури правоохоронних органів, рятувальних та інших спеціальних служб, присвячені 100-річчю ФСТ «Динамо України».

Читайте НН в Telegram: только важные новости

В урочистому відкритті взяли участь начальник управління кадрового забезпечення обласного головного управління поліції підполковник Олег Ключко, перший заступник голови облорганізації ФСТ «Динамо України» Валерій Барський, генерал-майор Микола Пихтін, командир військової частини Національної гвардії України Сергій Вакуленко, перший заступник голови асоціації футболу Миколаївської області Олександр Балакін.

Багато хто з почесних гостей має безпосереднє відношення до футболу. Нагадаю, генерал Пихтін свого успішного часу грав у першій лізі чемпіонаті України за сімферопольське «Динамо-ІгроСервіс», а нині він один із керівників футболу Миколаївщини. Полковник Вакуленко – президент НГУ «Вікторія», що успішно виступає у чемпіонаті міста Миколаєва.

Гостей та учасників привітав духовий оркестр Національної гвардії України. Були нагороджені команди та спортсмени, які відзначилися на минулорічній «Динаміаді», але не отримали медалі та пам'ятні призи. Адже багато спортсменів-правоохоронців із зброєю у руках захищають Україну.

А після урочистостей на майданчик вийшли учасники першого турніру в рамках Миколаївської «Динаміади» – змагання з футзалу. Брали участь вісім команд. Цілий день кипіли пристрасті та емоції на полі знаменитої динамівської бази. Перемогла збірна управління патрульної поліції Миколаївської області. У фінальному поєдинку у серії пенальті вона обіграла збірну Головного управління Національної поліції України у Миколаївській області – 4:3 (основний час – 1:1). Такий результат зафіксував арбітр матчу Сергій Болілий.

На третьому місці команда Національної гвардії України, яка перемогла Державну службу виконання покарань – 4:3. Найкращим гравцем чемпіонату визнано Дениса Удову (Головне управління поліції).

Заслужений працівник фізичної культури та спорту України Валерій Барський під час змагань нагадав, що спортивна база дуже постраждала після ворожого ракетного удару. Динамівці руки не опустили. Зруйноване ремонтують, вже відновили тренування молоді спортсмени, тут підтримують фізичну форму також правоохоронці. А нинішня «Динаміада» – це ще один крок до нашої спільної перемоги.