Миколаївські морпіхи знищили інженерну техніку росіян на Харківщині

Коментарi:

На Харківщині українські морпіхи уразили інженерну техніку, якою окупанти створюють нові оборонні позиції.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

В миколаївській 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського розповіли, що спалили три екскаватори.

«Сови» миколаївських морпіхів спалили три ворожих військових екскаватори на Харківщині», – розповіли у бригаді.

Морпіхи помітили російську спецтехніку, яка копала нові позиції за 5 кілометрів від лінії бойового зіткнення.

За допомогою цієї техніки російські окупанти намагалися викопати розлогі окопи біля держкордону на північ від міста Вовчанськ.

Подібні дії говорять про те, що російське командування хоче закріпитися на зайнятих позиціях Харківщині. Проте морпіхи намагаються виявляти та знищувати інженерну техніку.

Окупанти розпочали роботи в різних точках цього району та мають вже частково викопані окопи.

«Ресурсів у ворога багато, і незважаючи на втрати техніки та піхоти, вони все одно будуть копати», – зазначили аналітики Deep State.

При цьому росіяни продовжують нарощувати угруповання військ на напрямку головного удару Стрілеча – Липці та в районі Вовчанська.

«Цих сил наразі недостатньо для повномасштабного наступу і прориву української оборони», – розповів Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський.

Нарощування відбувається шляхом перекидання додаткових полків і бригад з інших напрямків та з полігонів. При цьому варто зазначити, що українське командування також підсилює цей напрямок перекиданням бригад морської піхоти та Десантно-штурмових військ.

Головнокомандувач ЗСУ наголосив, що створення резерву боєприпасів також забезпечило ефективне ураження противника та зниження його наступальних можливостей.