Миколаївська «Казка» на ремонті: підрядник відновить за гарантією два проблемні об'єкти

Коментарi:

«Корабль» та «Каскадний басейн» посипалися після нещодавнього ремонту

Сьогодні, 3 червня, у миколаївському дитячому містечку «Казка» відбулася робоча нарада щодо вирішення питання усунення недоліків на об'єктах «Корабель» та «Каскадний басейн». У нараді взяли участь начальник управління з культури та охорони культурної спадщини миколаївської міськради Юрій Любаров, а також проектанти та представники підрядної організації ТОВ «Антарес-БУД», яке ремонтувало ці об'єкти.

Читайте МН в Telegram : тільки важливі новини

У ході наради розглянули кілька варіантів усунення недоліків та узгодили технічні шляхи вирішення проблеми. Як повідомляється на Facebook-сторінці "Казки", найближчим часом розпочнуться роботи з ремонту "Каскадного басейну", після чого робітники перейдуть на "Корабль".

«Усі роботи проводитимуться підрядною організацією ТОВ «Антарес-БУД» за власні кошти в рамках гарантійних термінів, передбачених раніше укладеними договорами», – повідомили у прес-службі «Казки».

***

ТОВ «Антарес-БУД» – одна з компаній, яка часто отримує великі будівельні бюджетні підряди у Миколаєві, та до якості виконання робіт якої регулярно виникають питання. Нагадаємо, що фірма завершила ремонт у «Казці» три роки тому. За роботи по «Кораблю» з бюджету міста Миколаєва було заплачено 6 мільйонів 210 тисяч 600 гривень за період з 2017 по 2020 роки, не рахуючи додаткових коштів на проект та коригування.

Під час реконструкції підрядник відновив чашу басейну, встановив декоративні елементи навколо басейну, змонтував підсвічування та пофарбував корабель у жовто-блакитний колір. Сходи замінили на містки, змінили форму хвиль довкола корабля.

Проте якість робіт викликала обурення городян одразу після завершення реконструкції. Через п'ять місяців після капермонту у басейні, в який не заливали воду, почала відклеюватися плитка. З-під хвостів риб просочилася іржа... За три роки недоліки стали масштабними: на «Буяні» відвалилися літери, на фасадній частині корабля з'явилися тріщини, у басейні відвалилася плитка, а на «Каскадному басейні» покриття відійшло пластами.