На Миколаївщині відкрили нову модульну клініку, встановлену у рамках співпраці МОЗ та ВООЗ

Коментарi:

У селі Весняне, що на Миколаївщині, запрацювала нова модульна клініка первинної медичної допомоги.

Амбулаторію встановили у межах партнерства Міністерства охорони здоров’я України та Всесвітньої організації охорони здоров’я, щоби попри повномасштабну війну забезпечити пацієнтів доступом до необхідних медичних послуг.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Розраховано, що у модульній клініці прийматимуть шість лікарів. Медзаклад обслуговуватиме близько 15 000 пацієнтів. «Пропускна здатність» — 35 пацієнтів на день та 175 — на тиждень.

Також зазначимо, що нову клініку оснащено необхідними зручностями, включаючи електрику, санітарні вузли, кімнати очікування та кімнати для огляду пацієнтів. Крім того, нова амбулаторія готова до роботи в умовах блекаутів, зокрема її обладнано генераторами для безперебійного електроживлення.

Завдяки створенню модульної амбулаторії у Весняняному вдасться покращити ситуацію з доступом пацієнтів до якісної та необхідної первинної медичної допомоги.

Довідково: модульні клініки — це проєкт ВООЗ щодо реагування та відновлення в Україні, який пропонує оперативне та довгострокове розв’язання гострої проблеми. У рамках проєкту вже встановлено 17 модульних закладів на Херсонщині, Харківщині, Сумщині, Миколаївщині та Донеччині. Необхідну фінансову підтримку цьому проєкту надав Гуманітарний фонд для України (UHF).