Під Бєлгородом знищено батарею С-300/400. Фото

Коментарi:

Сили оборони 1 або 2 червня розгромили російську батарею протиповітряної оборони С-300/400 у Бєлгородській області.

Пропагандисти одразу заявили, що за технікою завдали ударів за допомогою американської реактивної артилерійської системи M142 HIMARS. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначили, що в уяві росіян будь-який український удар по законних військових цілях ворога буде «ударом Хаймарса».

У зведенні посилаються на геолокаційні знімки техніки, що горить, опубліковані в соцмережах 3 червня. На них видно дві знищені пускові установки та пошкоджений командний пункт російської системи ППО С-300/400. Зазначається, що поразка сталася на полі на схід від Кисельова (на північ від Бєлгорода).

За словами аналітиків, російська С-300/400 була розташована приблизно за 60 км від нинішньої лінії фронту на півночі Харківської області і більш ніж за 80 км від самого Харкова.

"Це в межах досяжності HIMARS, але перевищує дальність дії інших систем РСЗВ, які, як повідомляється, використовують українські сили, щоб бути по Бєлгородській області", – кажуть в ISW.

Там також наголосили, що останнім часом пропагандисти все частіше стверджують, нібито Сили оборони України використовують HIMARS для ударів по Білгородській області. Вони роблять такі висновки, оскільки США частково зняли обмеження на здатність України використовувати надану Заходом зброю для завдання ударів по військових об'єктах у прикордонних районах рф з Харківською областю.