Світло можуть відключати на 4 години і більше: на Миколаївщині введено аварійні відключення світла

Коментарi:

Відключення світла сьогодні, 4 червня, будуть тривалішими – буде задіяна жовта зона (період можливого відключення).

Про це повідомляє «Укренерго» та гендиректор Yasno Сергій Коваленко. Таким чином, світла може не бути по 7 годин.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Пов'язано це з виведенням у ремонт двох енергоблоків АЕС та лінії, якою йде імпорт електроенергії зі Словаччини. Хоча в «Украенерго» заявляють, що ремонт міждержавної лінії істотно не впливає на загальний обсяг імпорту електроенергії з Європи – пропускну спроможність лінії, що ремонтується, розподілено між іншими міждержавними лініями передачі електроенергії.

Крім того, впливає зростання споживання через використання кондиціонерів, хмарність, що перешкоджає роботі сонячних електростанцій, а також зменшення обсягу імпорту електроенергії з Європи.

Протягом 4 червня електроенергія імпортується із Румунії, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальний об'єм 23953 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1494 МВт. У компанії наголосили, що експорту немає і не передбачається.

У Миколаївській області за командою Регіонального диспетчерського центру з 14.40 запроваджено аварійні відключення світла. Скільки вони триватимуть – не повідомляється.

Зауважимо, що спеціальний графік аварійних відключень – це різновид відключень, який застосовується за наказом НЕК Укренерго, коли ситуація в енергосистемі надзвичайно критична.