На Львівщині працівники ТЦК на авто навмисно збили велосипедиста

Коментарi:

2 червня, у селі Равлівка Самбірського району Львівської області сталася пригода, в якій працівники територіального центру комплектування (ТЦК) на автомобілі збили чоловіка на велосипеді

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Як повідомило видання Zaxid.net, інцидент трапився після того, як працівники ТЦК попросили велосипедиста пред'явити документи. За словами очевидців, чоловік відмовився це зробити, почав лаятися та поводитися агресивно, а потім поїхав на велосипеді.

Військові ТЦК, не стримавши емоцій, почали переслідувати велосипедиста на автомобілі. В результаті погоні вони збили чоловіка, який впав з велосипеда. На щастя, серйозних травм він не отримав. Після падіння чоловіку вдалося втекти.

Пресслужба Львівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки повідомила, що велосипедист поводився зухвало та агресивно, а також нецензурно лаявся. Також вони зазначили, що військовослужбовці, які брали участь у погоні, є учасниками бойових дій і "не впорались з емоціями".

Військовий комісаріат нагадав, що всі чоловіки призовного віку зобов'язані мати при собі військово-облікові документи та пред'являти їх на прохання представників поліції або ТЦК.

Відео з місця події оприлюднили у соціальних мережах. На ньому видно, як військовий мікроавтобус переслідує велосипедиста, а потім збиває його.

Інцидент викликав широкий резонанс у суспільстві. Багато людей засудили дії військових ТЦК, вважаючи їх невиправданими та непрофесійними.

Наразі обставини події розслідує поліція.

4 червня 2024 року. Львівський обласний ТЦК та СП повідомив, що військовослужбовці, які брали участь у цій події, "були відсторонені від виконання службових обов'язків". Також ТЦК пообіцяло "провести службове розслідування" інциденту.