Стан полонених викликає жах та асоціації з нацистськими концтаборами

Коментарi:

Проект «Хочу жити» опублікував фото українця, який провів у полоні понад два роки

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Росія та Україна наприкінці травня провели перший із лютого обмін полоненими. В Україну повернулися 75 людей, зокрема Роман Горилик. Фото виснаженого Романа 4 червня опублікував український проект «Хочу жити». Горилик, повідомили у «Хочу жити», був старшим контролером КПП з охорони Чорнобильської атомної електростанції. Його і ще 168 нацгвардійців, які охороняли ЧАЕС, російські військові взяли в полон у березні 2022 року.

За час полону ні Горилика, ні інших повернутих у рамках обміну українців жодного разу не відвідували спостерігачі Міжнародного Комітету Червоного Хреста, заявили у «Хочу жити», наголосивши, що «це свідома та цілеспрямована політика російської влади». "Це робиться спеціально, щоб Міжнародний Червоний Хрест не міг зафіксувати те, як російська сторона поводиться з військовополоненими", – йдеться у поширеній проектом заяві.

«Стан Романа та інших українських військовополонених викликає жах та асоціації з найтемнішими сторінками історії людства — нацистськими концентраційними таборами смерті», — заявили у «Хочу жити».