Зміни у мобілізаційному законодавстві: що відбувається у ТЦК та СП Миколаївщини?

Коментарi:

З 18 травня 2024 року, після набуття чинності нових змін до мобілізаційного законодавства України, у Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) Миколаївщини збільшилась кількість відвідувачів. Жителі регіону переважно приходять для оновлення військово-облікових даних.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Продовжується постійна робота з військовозобов'язаними за призовом на військову службу з мобілізації або контракту, а також із призовниками, які вступають до вищих військових навчальних закладів. За потреби громадян направляють на медичне обстеження до військово-лікарських комісій (ВЛК).

Серед відвідувачів збільшилася частка жінок медиків та фармацевтів. Ця категорія військовозобов'язаних була до змін законодавства. Як і раніше, мобілізація жінок залишається добровільною.

Планові відключення електроенергії дещо ускладнюють роботу громадян та співробітників центрів, що призвело до зростання черг до ТЦК та СП. Однак ці черги не стали критичними, а відвідувачі ставляться до незручностей з розумінням і терпінням.

Нагадуємо, що перелік облікових даних, які необхідно оновлювати, зазначено у статті 7 Закону України «Про Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов'язаних та резервістів».