Як перевозити холодильник у спеку та в мороз?

Коментарi:

Встановлення холодильника після транспортування

Отже, Ви вирішили замовити перевезення холодильника. Потрібно сказати, що це завдання не з простих у будь-яку пору року. Але особливо складною вона стає в періоди екстремальних температур — літня спека чи зимові морози. Здавалося б, яка різниця, за якої погоди транспортувати цей потужний агрегат?

Однак температурний фактор відіграє величезну роль і може серйозно вплинути на справність та довговічність Вашої побутової техніки. Далі розберемося з тим, які ризики на Вас чекають і як правильно підготувати холодильне обладнання до перевезення.

Що враховувати під час перевезення холодильника в літню спеку?

  • Перш ніж викликати вантажне таксі (inka-trans.ua/perevozki-kiev/gruzovoe-taksi), заздалегідь (мінімум за 4-6 годин) відключіть холодильник від електромережі. Вийміть з нього всі продукти, лотки та полиці. Ретельно вимийте внутрішні поверхні теплою водою з милом, видаліть усі забруднення та залишки їжі. Насухо витріть холодильник зсередини. Дайте йому постояти з відкритими дверцятами, щоб він повністю висох і провітрився.
  • В ідеалі холодильник потрібно перевозити у закритому кузові чи фургоні з гарною термоізоляцією. Якщо такої можливості немає, постарайтеся захистити агрегат від прямих сонячних променів та гарячого повітря. Накрийте його світлою тканиною, картоном або спеціальним термоковдрою. В крайньому випадку можна обернути холодильник ковдрами або покривалами. Це знизить ризик перегріву компресора та електроніки.
  • Прибувши на місце, не поспішайте одразу вмикати холодильник у мережу. Дайте йому постояти у вимкненому стані мінімум 2-3 години (а краще 6-8 годин або навіть цілу добу). Це потрібно, щоб усі вузли та рідини всередині агрегату повернулися на свої штатні місця після трясіння та вібрації в дорозі. Тільки переконавшись, що холодильник повністю відпочив, можна починати його експлуатацію на новому місці.

Як перевозити холодильник у мінусову температуру?

Перевезення холодильника

  1. Якщо холодильник перебував у теплому приміщенні, не поспішайте одразу виносити його на мороз. Дайте йому поступово охолонути та адаптуватися до холоду. Для цього прочиніть вікна або винесіть агрегат в неопалювальне приміщення (лоджію, гараж, під'їзд) на 2-3 години. Так Ви знизите ризик «температурного шоку» та утворення конденсату на деталях.
  2. Оберніть холодильник кількома шарами щільної тканини, ковдр чи покривал. Це захистить його корпус та внутрішні елементи від зледеніння та різких перепадів температур. Особливо ретельно укутайте задню стінку, де знаходиться компресор та системи охолодження. При необхідності додатково вкрийте агрегат картоном, пінопластом або спеціальним термоковдрою.
  3. Ідеально перевозити холодильник у закритому опалюваному фургоні або кузові. Якщо такої можливості немає, вибирайте транспорт із гарною термоізоляцією та мінімумом щілин. В крайньому випадку, можна скористатися відкритим кузовом, але тоді потрібно особливо ретельно укутати та закріпити агрегат, щоб унеможливити продування вітром та попадання снігу.
  4. Чим довше холодильник перебуватиме на морозі, тим вищий ризик пошкодження його елементів. Тому намагайтеся звести час транспортування до мінімуму, особливо, якщо температура опускається нижче -10°C. Якщо перевезення займає кілька годин, робіть зупинки в опалюваних приміщеннях, щоб агрегат міг трохи відігрітися.