Студенти Миколаївського училища №21 стали бронзовими призерами Міжнародного конкурсу Infomatrix 2024

Коментарi:

Проект ReVival: Відродження Таврійського розпису від студентів Миколаєва

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

З 31 травня по 4 червня у Бухаресті (Румунія) відбувся Всесвітній фінал Міжнародного конкурсу комп'ютерних проектів Infomatrix 2024. Серед учасників були студенти Вищого професійного училища № 21 м. Миколаєва — Софія Гаркуша та Микита Скрипник, які представили проект «ReVival» (« ) у категорії "Комп'ютерне мистецтво". Їхня робота отримала бронзову нагороду, повідомляє Департамент освіти і науки Миколаївської ОДА.

«ReVival» – це проект, спрямований на відродження та популяризацію Таврійського розпису, знайденого на Кінбурнській косі Миколаївської області.

Він розповідає про красу та багатство рідного краю, наголошуючи, що поєднання історії, традицій, культури, ІТ-технологій та мистецтва може бути сучасним та глибоким, технологічним та творчим, унікальним та практичним.

У рамках проекту було створено художні роботи та розроблено лінійку сувенірної продукції, що включає чашки, блокноти, значки, магніти, календарики, печиво та вишивку, натхненну розписом. Керівниками проекту виступили Марина Цимбаліста, Олена Білецька та Володимир Рибак.