Окупаційні угруповання військ в Україні щомісяця одержують від 6 до 12 тисяч нових військовослужбовців.

Коментарi:

Темпи мобілізації в рф не дозволяють наступати на декількох напрямках, – ISW

Поповнення новобранцями не дозволить рф проводити масштабні наступальні операції влітку на декількох напрямках. Нові резерви не зможуть діяти як сили проникнення першого чи другого ешелонів.

Як повідомляє ISW із посиланням на українського військового оглядача Костянтина Машовця, щомісяця РФ мобілізує 30 тисяч військових і частина з них прибуває на фронт як заміна та підкріплення. Це дозволило створити лише обмежені оперативні та стратегічні резерви.

У середньому кожне оперативне угруповання військ противника отримує від 1000 до 1500 військовослужбовців як заміну чи підкріплення щомісяця і може одержати дві тисячі, якщо війська відповідають за інтенсивні наступальні операції.

Нині в Україні та поряд з нашими кордонами діють шість оперативних російських угруповань військ. Таким чином, російські війська отримують від 6000 до 12000 нових військовослужбовців щомісяця.

Ця цифра не суперечить українським та російським повідомленням за січень та квітень 2024 року про обсяги мобілізації в РФ, оскільки значна частина цього нового особового складу виконуватиме функції бойового забезпечення та підтримки або після навчання візьме на себе функції бойових завдань.

Оцінка також узгоджується із заявою путіна про те, що набрано 160 тисяч нових окупантів. На думку аналітиків, загарбники скористалися своєю ініціативою на всій території фронту, щоб визначити темп бойових дій в Україні в останні місяці, таким чином, щоб втрати були рівними або трохи меншими від рівня щомісячного поповнення.

Проте, як пояснюють ISW, утримання цього балансу вимагає, щоб окупанти суттєво не інтенсифікували наступальні операції протягом тривалого періоду. Цей баланс стає ще вужчим, якщо врахувати втрати та формування нових сил тільки для російського особового складу.

За останні місяці Інститут вивчення війни спостерігав "пульсацію" російських наступальних операцій уздовж фронту, коли росіяни чергували інтенсивні атаки з нижчими оперативними темпами поповнення втрат. Швидше за все, вони будуть недостатні для підтримки одночасних широкомасштабних наступальних зусиль на кількох напрямках. Російському військовому командуванню, ймовірно, доведеться вибрати один основний напрямок під час очікуваної наступальної літньої операції, якщо воно має намір використовувати ці резерви для підтримки широкомасштабної наступальної операції.

В оперативно-стратегічному угрупованні військ "Хортиця" розповіли про ситуацію в операційній зоні, зазначивши, що найгарячішим напрямком поки що залишається Покровське, де ворог хоче розвивати наступ, незважаючи на великі втрати.

Підсумки першого місяця російського настання на Харківщині підбила британська The Telegraph. Видання зазначає, що наступ уже можна вважати повним провалом.