«Спорт, що об’єднує» – в Миколаєві на «Динамо» зустрілися 270 фехтувальників, стрілків, легкоатлетів, єдиноборців. Фото

Коментарi:

Нині не так вже й часто у Миколаєві проводять масові змагання.

Місто є прифронтовим, обстріли, нескінчені сирени повітряних тривог, відсутність поруч із спортивними майданчиками бомбосховищ. Хто би міг раніше передбачити такі вимоги до проведення турнірів? Але життя не зупинилося.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Приємно вражає миколаївське «Динамо», що відзначає свій столітній ювілей. З цієї нагоди окупанти по-своєму «поздоровили» це славетне товариство ракетним ударом, розтрощивши її спортивно-тренувальну базу. Там до війни проводили безліч турнірів, готували призерів Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи.

Але динамівську базу, без сумніву, відновлять. Тут вже проводять перші турніри з футзалу та міні-футболу, днями правоохоронці Миколаївщини розпочали «Динаміаду», поновили тренувальний процес представники єдиноборств та ігрових видів. А у вихідні господарями майданчиків стали юні динамівці. Це були одні з наймасовіших стартів у регіоні цього року. Понад 270 учасників взяли участь святі «Спорт, що нас об’єднує» на честь міста-героя Миколаєва та з нагоди 100-річчя заснування ФСТ «Динамо» України!

Юних учасників і їхніх батьків вітали начальник управління кадрового забезпечення Головного управління Національної поліції в Миколаївській області підполковник Олег Ключко, начальник відділу ювенальної превенції обласного главку Сергій Демидов, заслужений працівник фізичної культури та спорту Валерій Барський, депутат Миколаївської облради Володимир Погадаєв. З подарунками – футбольними і волейбольними м’ячами – прийшли на свято помічники народного депутата України Ігоря Копитіна – Юлія Волчан та Сергій Моторний.

А потім почалися старти. Змагалися 11 команд відділень дзюдо, самбо, легкої атлетики, змішаних єдиноборств ММА, стрільби кульової, кікбоксингу та фехтування. Вийшла на старт і дитяча команда від ювенальної превенції.

Визначали найспритніших – від перетягування канату до волейбольного турніру. Зокрема, переможцями естафети стала команда «Кікбоксинг-1», друге та третє місця посіли команди «Фехтування-1» та «Фехтування-2»!

У комплексному заліку перемогли фехтувальники, срібні призери – дзюдоїсти, бронзові призери – команда кульової стрільби.

Всіх спортсменів нагородили призами, олімпійською атрибутикою, а переможців – медалями. Ці змагання допомогли провести Миколаївський обласний центр здоров’я населення «Спорт для всіх», регіональне відділення Національного олімпійського комітету України в Миколаївській області, Управлінням превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Миколаївській області.

Перший заступник голови Миколаївської обласної організації ФСТ «Динамо» України» Валерій Барський не виключає, що серед сьогоднішніх учасників «веселих стартів» є майбутні олімпійці. Адже змагалися кандидати в майстри спорту, чемпіони і призери міжнародних та всеукраїнських змагань.

Наприклад, щойно зі Львова з чемпіонату ФСТ «Динамо» повернулися стрілки з пістолета. Вихованці тренера Ірини Мельниченко привезли одразу дев’ять нагород! У Тернополі на чемпіонаті України відзначилися самбісти – чотири медалі в активі вихованців Володимира Москаленка та Світлани Садовської.

А після вихідних динамівці поновили тренування і підготовку до змагань. Їх цього літа буде багато.