Український військовий літак вперше вразив ціль на території Росії

Коментарi:

Літак ЗСУ вперше завдав прямого удару по меті на території Росії, повідомляє британський телеканал Sky News з посиланням на анонімне джерело в армії України.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

За словами співрозмовника, у неділю, 9 червня, у Білгородській області було вражено командний пункт. Поки не ясно, який тип боєприпасів використовувався при атаці, у тому числі, чи була ця західна зброя.

«Хоча оцінка збитків все ще проводиться, це підтверджено як пряме влучення. Це перший боєприпас ЗСУ, доставлений з повітря за метою на території Росії», – додало джерело.

Україна неодноразово завдавала ударів безпілотниками вглиб російської території, але використання військового літака для завдання ударів по цілях усередині Росії може бути сприйнято Москвою як нова ескалація, зазначає Sky News.

Збройні сили України нещодавно отримали від США та інших іноземних союзників дозвіл наносити удари західною зброєю за цілями на території Росії. Як заявив президент США Джо Байден, Києву дозволили застосовувати зброю лише поблизу кордону з Харківською областю у відповідь на російські атаки та заборонили завдавати ударів углиб території РФ. За даними ЗМІ, ЗСУ вже завдавали ударів західній зброї за цілями у Білгородській області та Краснодарському краї.