У Миколаєві інсульт перенесли понад дві тисячі містян

Коментарi:

В Україні за час війни на 16 відсотків збільшилася кількість інсультів. І вони молодшають на 10-15 років.

Інсульт – порушення мозкового кровообігу, внаслідок якого виникає пошкодження частини головного мозку. Інсульт виникає, коли судина блокується тромбом або розривається. Частина мозку не може отримати з кров’ю кисень та поживні речовини і як наслідок починається смерть його клітин. Тому особливо дорогоцінним є час! Чим швидше людині нададуть кваліфіковану медичну допомогу – тим більше шансів на одужання та реабілітацію.

У Миколаєві допомогу хворим з мозковим інсультом надають чотири міських лікарні, що мають відповідні договори з НСЗУ. Це міська лікарня №1, міська лікарня №4, міська лікарня №5, міська лікарня швидкої допомоги.
В інсультних відділеннях фіксується збільшення пацієнтів, що обумовлено схильністю до факторів ризику, постійною психологічною напругою через життя у прифронтових умовах, зростанням населення міста, а також настанням літнього сезону.
Така тенденція повторює і загальноукраїнську. Торік близько 90 тисячам пацієнтам в Україні було діагностовано гострий мозковий інсульт.
У Миколаєві торік з гострим мозковим інсультом проліковано 2156 хворих. Цей показник на 20 процентів вище попереднього.

У міській лікарні №1 інсультна служба, яку очолює Володимир Нікулін, є одним із найважливіших та пріоритетних напрямків. Тут зосереджено інноваційне для України лікувальне і діагностичне обладнання; впроваджуються сучасні методи лікування. Спеціалісти намагаються надати пацієнтам допомогу упродовж перших 3-4 годин, щоб збільшити шанси повернутися до повноцінного життя та уникнути тяжких й незворотних наслідків. Лікарі постійно навчаються у провідних колег, є можливість підвищення кваліфікації на тренінгах, семінарах, безпосередньо на практиці. Створено сучасні умови для роботи спеціалістів, а також комфортні палати для пацієнтів. Наразі у ангіоневрологічному відділенні відкрито декілька вакансій на посаду лікаря-невролога, розповіли в управлінні охорони здоров’я Миколаївської міської ради.