У Кабміні назвали відставку Найєма спробою уникнути важливого звіту

Коментарi:

Голову Агентства відновлення не пустили на конференцію до Берліна, оскільки у нього в Києві було заплановано звіт про пасивний захист енергооб'єктів

Кабінет міністрів розцінює відставку голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма як спробу уникнути важливого звіту про пасивний захист об'єктів енергетики.

Про це розповів співрозмовник LIGA.net.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

За його словами, прем'єр-міністр Денис Шмигаль не поїхав на конференцію з відновлення України у Берліні, бо потрібно готувати інфраструктуру та енергосистеми до зими.

12 червня в уряді було заплановано нараду щодо виконання Агентством поновлення робіт з облаштування інженерно-технічного захисту другого рівня на об'єктах критичної інфраструктури та енергетики. Там має бути заслуханий звіт агентства, і нібито саме тому прем’єр-міністр не погодив відрядження Найєма.

У неділю, 9 червня, в окремих засобах масової інформації з'явилася фотографія листа Шмигаля, де він повідомляє Найєму про відмову. Однак, як виявилося, її обрізали.

Внизу відрізали приписку: "Прошу підготувати звіти та аналіз завершення об'єктів II рівня захисту, а також пілотних проектів щодо відновлення".

Тому заяви Найєма в уряді вважають "спробою уникнути звіту з важливих сьогодні питань".

Делегацію Кабінету міністрів на конференції у Берліні за відсутності Шмигаля очолить перший віце-прем'єр Юлія Свириденко.