В Україні за останній місяць значно зросли темпи мобілізації, – миколаївський нардеп Костенко

Коментарi:

За місяць в Україні мобілізували стільки ж людей, як за півроку

В Україні значно зросли темпи мобілізації за останній місяць. За цей період кількість залучених до армії людей набрала обсяг, який можна порівняти з останніми показниками за півроку, повідомив секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки полковник СБУ Роман Костенко.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

«У нас зараз темпи мобілізації зросли. За останній місяць ми набрали, мабуть, як останні півроку. За останні чотири місяці. У нас у травні був найбільший [набір]», – розповів в інтерв'ю Radio NV Костенко.

За оцінками секретаря, цього року потреба в особовому складі становить між 100 та 110 тисячами осіб. Таку кількість, за його словами, визначили командування та військові, які перебувають на фронті.

Нагадаємо, Кабмін затвердив новий Порядок бронювання військовозобов'язаних під час військового стану засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (тобто Портала Дія). Відповідна постанова №650 була ухвалена 5 червня. Ця постанова має вирішити певні проблеми із бронюванням. Йдеться про порядок та критерії бронювання працівників критично важливих для економіки підприємств.