Масова бійка лікарів "швидкої", військкомів та людей з битами під ТЦК в Одесі

Коментарi:

У вівторок, 11 червня, з'явились відео масової бійки за участю співробітників ТЦК та лікарів швидкої допомоги в Одесі.

Подробиці сутички повідомляються у соцмережах.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

За даними користувачів, сьогодні вранці водій швидкої допомоги прийшов до ТЦК Київського району поновити дані. У військкоматі його вирішили не відпускати. Чоловікові стало погано, він поскаржився на тиск, що піднявся, і викликав швидку. Бригада медиків приїхала на виклик, але і її відмовилися випускати з ТЦК.

На допомогу колегам підтягнулися інші бригади невідкладної допомоги. В результаті зав'язалися бійка, в якій брали участь люди у військовій формі (судячи з усього, співробітники ТЦК), лікарі "швидкої" та одягнені у цивільного чоловіка з битами – це члени добровільних загонів сприяння поліції – підрозділів, створених в Україні у всіх містах у 2022 році. Члени загонів спільно з поліцією патрулюють вулиці, стоять на блокпостах у містах разом із військовими, а також часто допомагають співробітникам ТЦК у силовій мобілізації чоловіків призовного віку. До таких загонів найчастіше зараховують своїх співробітників приватні охоронні фірми. У деяких добровольчих загонах до 90 відсотків – це співробітники охоронних підприємств. На сьогодні більшість добровольчих загонів перетворилися на позаштатних співробітників ТЦК та поліції. Зарплат члени таких загонів не одержують, зате їх за умовчанням не мобілізують.

На кадрах початку конфлікту помітно, що під час бійки окрім біт пішов сльозогінний газ: водій швидкої допомоги вступив у конфлікт із військовим, а той розпорошив йому в обличчя газовий балончик. Тоді водій узяв биту і вдвох з медиком почав бити військкома. У цей момент підбігли двоє інших чоловіків у цивільному одязі, один із них почав бити медика.