Генштаб: ЗСУ завдали удару по російським ракетним комплексам у Криму

Коментарi:

Українські військові в ніч на 12 червня завдали ракетного удару по російським зенітно-ракетним комплексам в анексованому Криму, повідомляє прес-служба Генштабу ЗСУ.

«Завдано удару по одному зенітному ракетному дивізіону С-300 поблизу Бельбека, а також двом зенітним ракетним дивізіонам С-400 поблизу Бельбека та Севастополя. Підтверджено влучення в районах цілей», — йдеться у заяві відомства.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

У Генштабі стверджують, що в результаті ударів було знищено два радари комплексів С-300 і С-400. За третім радаром інформація уточнюється. Крім того, українські військові зафіксували детонацію боєкомплектів у всіх трьох районах розміщення ракетних комплексів.

У Міноборони РФ ситуацію не коментували. При цьому губернатор Севастополя Михайло Развожаєв раніше заявив, що у місті спрацювала ППО. За його словами, всі ракети були збиті в повітрі, переважно над акваторією Чорного моря. Точної кількості збитих повітряних цілей він не назвав, зазначивши лише, що їхні уламки впали в районі вулиці Комбрига Потапова та Юхариної балки. За даними губернатора, ніхто не постраждав.

У свою чергу, український телеграм-канал «Кримський вітер» писав з посиланням на очевидців, що вибухи вночі також були чутні в Євпаторії, Саках, Красноперекопську та Вірменську. Крім того, передплатники каналу повідомляли про роботу ППО у районі аеродрому Бельбек.