Крутіше за шкільні автобуси: німецькі партнери купили Миколаївщині десять Volkswagen, щоб возити дітей (фото)

Коментарi:

У вівторок, 11 червня, під час Міжнародної молодіжної конференції в рамках IdeenExpo 2024 відбулася символічна передача одного з десяти автомобілів Volkswagen Multivans (T7) школярам із Миколаєва від землі Нижня Саксонія.

На церемонії передачі були присутні Прем'єр-міністр землі Нижня Саксонія Штефан Вайль, член правління та директор з питань праці Volkswagen AG Гуннар Кіліан, а також радник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації з питань освіти Андрій Зінченко.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Ці транспортні засоби використовуватимуться для перевезення дітей із сільської місцевості Миколаївської області до центральних шкіл, обладнаних укриттями. Метою є повернення частини дітей з домашнього навчання до очного навчання після пандемії COVID-19 та понад двох років повномасштабної війни. А компанія Malteser Hilfsdienst забезпечить належне використання цих автомобілів за призначенням у Миколаївській області.

Гуннар Кіліан підкреслив важливість підтримки дітей з Миколаївщини.

«Десятьма автомобілями ми хочемо допомогти дітям Миколаївської області України знову брати активну участь у шкільних уроках і таким чином відновити нормальне життя. Разом із Malteser Hilfsdienst та Нижньою Саксонією ми беремо на себе відповідальність і водночас надсилаємо важливий сигнал про те, що люди, які майже два з половиною роки страждають від наслідків російської загарбницької війни, не самотні», – сказав Гуннар Кіліан.

Нагадаємо, що у лютому цього року Прем'єр-міністр землі Нижня Саксонія Штефан Вайль та заступник начальника Миколаївської ОВА Микола Марінов підписали спільну заяву про наміри партнерського співробітництва. Земля Нижня Саксонія планує підтримати Миколаївську область у таких сферах, як реконструкція, економічне співробітництво та інтеграція до ЄС.