На Миколаївщині затримали торговців «важкими» психотропами – в банді п’ятеро жінок і п’ятеро чоловіків

Коментарi:

СБУ і Нацполіція викрили на Миколаївщині угруповання торговців «важкими» психотропами.

До складу угруповання входило десять мешканців регіону. Серед них пʼятеро жінок, у том числі наркозалежних, віком від 31 до 44 років.

Діяльність групи координували двоє рецидивістів, які раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності, повідомляє УСБУ в Миколаївській області.
Для пошуку потенційних клієнтів використовували закритий «Телеграм-канал». Збували наркотики місцевим наркозалежним через так звану систему закладок. Щомісяця наркоділки збували наркотичних речовин на півтора мільйони гривень.

У результаті оперативних дій із залученням бійців спецпідрозділу ЦСО «А» СБУ за місцем мешкання фігурантів провели низку санкціонованих обшуків, вилучили паперові згортки та ZIP-пакети з кристалічною речовиною білого кольору, канабісом, шприци, колби з нашаруванням, електронні ваги, пристрої для куріння, пакетики для фасування, мобільні телефони, планшет, чорнові записи, банківські картки, на які вони отримували кошти за товар, та сім-картки.

Комплексні заходи проводилися співробітниками СБУ в Миколаївській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Суд взяв фігурантів під варту з правом внесення застави у сумі п’ять мільйонів гривень кожному. Їм загрожує до 10 років тюрми. Триває досудове розслідування, повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.