Зимова гума Three Peak Mountain Snowflake проти маркування M+S

Коментарi:

Багато всесезонних шин UHP мають на боковині маркування «M+S», що означає «бруд+сніг». Маркування постійно вводить в оману багатьох водіїв

Маркування Three-Peak Mountain говорить про погодні та температурні режими, при яких шини почуваються як риба у воді.

Пляма контакту всесезонної гуми Dunlop All Season 2

Маркування M+S

Маркування M+S насправді відноситься до характеристик бруду та мінімальної появи снігу. У цьому контексті автошини розроблені для роботи у вологих та сухих умовах. Тобто вони є оптимальними для передзимового періоду і діють як проміжний варіант.

Архітектурна особливість полягає у широких пазах. Подібна ширина спеціально розроблена для викидання бруду із каналів автошини. Таким чином, брудний та засніжений матеріал не залишається під плямою контакту, що полегшує зчеплення на таких ділянках дороги. Логічна та специфічна архітектура очищує гуму від дорожніх компонентів, забезпечуючи бездоганний та міцний контакт із дорожнім покриттям.

Чому шини недостатньо ефективні на заледенілих та засніжених дорогах? У коліс немає необхідних гострих кромок у структурі протектора. Замість них вони присутні у всесезонних та зимових моделях. Завдяки кромкам, сучасні зимові автошини ефективно та агресивно вгризаються у лід або сніжний блок, забезпечуючи чудове зчеплення з дорогою у суворих зимових умовах.

Багато автолюбителів практикують збільшення ширини гуми, підвищуючи тим самим площу контакту. Як показує практика продажів інтернет-магазину Autoshini.Com, часто клієнти роблять це на угад. Для виключення помилок при зміні типорозміру коліс, рекомендує використовувати шинний калькутор, який наочно покаже зміни на спідометрі, зовнішній діаметр колеса, потенційна витрата палива та багато іншого.

Як автошини M+S поводяться в суворих зимових умовах?

Бруд не зовсім характерний для суворих зимових реалій. Літера «S» у цій абревіатурі відноситься до снігу від слабкого до помірного, а не до сильного снігопаду, характерного, наприклад, для північних районів. Таким чином, гума з маркуванням M+S призначена для легкої зими, коли сніг ледь осідає на дорожньому покритті тонким і рихлим шаром. Відповідно, їхнє основне призначення – їзда в районах, де зима м'яка і досягає всього кількох градусів нижче за нуль за Цельсієм.

Символ M+S тісно пов'язаний із всесезонними шинами представлених на ринку України. Ви помиляєтеся, якщо очікуєте від них чудової керованості в умовах важкого снігу у важкі зими. По-перше, гума стане жорсткою, коли температура вийде далеко за межі нуля. І це не тому, що їм бракує якості. Це відбувається з тієї простої причини, що їх склад не забезпечує достатньої еластичності, щоб зберігати м'якість за низьких температур. Морозні умови значно знижують їхню тягу і стійкість. Це, у свою чергу, збільшує ризик поганої керованості та чуйності у суворі зими.

Зимові шини Continental WinterContact 8S з маркуванням 3PMSF

Символ тригірної сніжинки в зимових колесах

Символ сніжинки часто зустрічається на боковинах шин і говорить про стійкість до екстремальних умов. Виробники випускають їх із урахуванням суворих північних зим. Якщо ви побачите цей символ на боковинах автошини, ви зрозумієте, що вони підходять навіть для поїздок до Північної Скандинавії, якщо хочете, де зими справді ускладнюють враження від водіння.

Що відрізняє шини 3MPS за таких умов? Відповідь криється у різних технологіях виробництва. Йдеться про їх складову суміш, яка набагато складніша, ніж шини M+S. Точніше, виробники використовують матеріали, набагато міцніші та стійкіші до низьких температур. Це означає, що зниження температури, навіть до 20 градусів нижче за нуль, збереже свою цілісність і чуйність.

Автошини, відзначені символом «Трьохпікова гірська сніжинка», містять компоненти, які значно оптимізують їх гнучкість і податливість у дуже холодних умовах. Вони не змерзнуть, збережуть чуйність і забезпечать повноцінну еластичність. Таким чином, гума гарантує комфорт, безпеку та стійкість у складних умовах.

Аспект, якого немає в шинах Mud+ Snow і присутній у Three Peak Mountain Snowflake, — це важчі ламелі покришки. Роль ламелей дуже важлива, оскільки вони створюють додаткові гострі кромки шини. Зледенілі дороги та укочені снігові ділянки легко долаються завдяки тязі, яку забезпечують ці ламелі. Таким чином, колеса із символом 3PMSF гарантують високе зчеплення та чудову стійкість в екстремальних умовах.

Що може оптимальніше шин 3PMSF у сувору зиму?

Це питання зазвичай специфічне для тих, хто живе у північних регіонах. І ми розуміємо причину. Зими в цих краях сильно ускладнюють керування і автомобілістам потрібна гарантія працездатності.

Зимові шини Michelin Alpin 7

Виробники привертають особливу увагу до своїх розробок. Їх дизайн – це більше ніж естетична деталь. Кожна канавка та ламель мають своє призначення та сприяють досягненню загальної мети – максимально ефективно справлятися із важкими умовами.

Також матеріали в шинах 3PMSF найскладніші з усіх існуючих. Загалом автошини із символом «Сніжинка» обіцяють безпечне проходження поворотів, відмінну чуйність та чудове гальмування у суворих зимових умовах та на хороших дорогах.

Процедура сертифікації гуми 3 Peak Mountain Snowflake

Тільки не думайте, що виробники надають цей символ лише тому, що їм так хочеться. Процес сертифікації досить суворий і виробники чимало потіють, доки автошини не відповідатимуть усім критеріям.

Всупереч думці багатьох водіїв та автолюбителів, рейтинг «Сніжинка» стосується як показників зчеплення. Щоб призначити цей символ, виробники повинні використовувати певну сполуку, а точніше, певну суміш сполук. Саме ця суміш дозволяє гумі витримувати температуру нижче 5°C, залишаючись при цьому досить гнучкою. Як ви розумієте, виробництво всесезонних коліс не потребує такої суєти.

Отже, перш ніж надійти у продаж, гума 3 Peak Mountain Snowflake проходить довгий і складний процес, починаючи з компонентів і закінчуючи експлуатаційними випробуваннями. Саме тому зимові колеса є одними з найдорожчих на ринку.

Зимові шини на снігу

Процедура сертифікації зимових шин Mud+Snow

Процес отримання та присвоєння рейтингу M+S дещо простіше. Більшість всесезонних шин представлених на ринку мають цей рейтинг. Фактично виробники повинні відповідати лише одному критерію. Це робить їх відносно більш універсальними у виробництві та передбачає більш низькі витрати. Критерій належить до кількості канавок.

Для відповідності стандартам протектори колеса повинні мати у своєму складі не менше 25% канавок. Виробники гарантують, що ширина достатня для ефективної води та бруду. Ефективність розсіювання – це те, що забезпечує міцний та стабільний контакт із дорогою як на мокрій, так і на сухій дорозі.

Нижній кордон

Підбиваючи підсумок, можна сказати, що головний акцент маркування M+S – вигрібні властивості, які трохи покращені, порівняно з літніми колесами. Оптимальні температури коливаються близько 5 градусів за Цельсієм. В результаті шина плавно котиться сухою та мокрою дорогою, забезпечуючи гідне зчеплення та керованість.

З іншого боку, низькі екстремальні температури піддають колеса M+S ризику. Магазин Autoshini.Com не рекомендує використовувати гуму в зимових умовах, оскільки у вас можуть виникнути серйозні проблеми з керуванням та реагуванням. Для складних зим зі снігом та льодом краще озброїтися покришками 3 Peak Mountain Snowflake.

Вони відповідають двом основним прерогативам безпеки та стійкості. Йдеться про гідну здатність справлятися з екстремальними температурами без шкоди для зчеплення та загальних характеристик, а також про перспективну еластичність для максимального комфорту.

Зимові шини ефективно працюють на снігу

Що означає 3PMSF для шини?

3PMSF розшифровується як символ сніжинки з трьома піками і вказує на те, що гума адаптована до суворих зимових умов. Колеса з цим символом на боковині має еластичну формулу, що забезпечує надійне зчеплення навіть за екстремальних температур. Він також має спеціальну структуру, призначену для розкушування снігу та льоду завдяки безлічі ламелей та ріжучих кромок. Цей символ надається шинам USTMA, національної торгової асоціації виробників шин.

Чи краще 3PMSF, ніж M+S?

Ці символи позначають тягові та силові властивості. Шини M+S добре поводяться у бруді. Моделі 3PMSF найкраще пристосовані для суворих снігових умов, мають структуру, стійку до низьких температур, та більш агресивну архітектуру, що забезпечує відмінне зчеплення зі снігом.

Чи є автошини M+S всесезонними?

Так, цей символ зустрічається на більшості всесезонних коліс. Це означає, що гума буде добре почуватися в брудних і оклонулевих температурах, коли сніг випадає не більше ніж на кілька міліметрів і відразу таїть. Варто зазначити, що для отримання маркування автошини не проходять фактичної акредитації або випробувань. Маркування ставиться на розсуд виробника, і тут, мабуть, є найбільша плутанина.