В Одесі затримали військкома на хабарі у 4 тисячі доларів

Коментарi:

Затриманий неодноразово фігурував у відео силовій мобілізації в Одесі

У Київському ТЦК Одеси вчора, 12 червня, було затримано молодшого сержанта, підозрюваного в отриманні 4 тисяч доларів хабара за невручення повістки.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

"Співробітника ТЦК затримали під час отримання хабара від військовозобов'язаного. Після проходження ВВК чоловікові мали вручити мобілізаційний порядок денний. За його невручення вимагало 4000 доларів", – повідомило джерело.

Місцеві ЗМІ повідомили, що затримано молодшого сержанта Макарського. Він неодноразово фігурував у відеосиловій мобілізації в Одесі. Військовий у формі із шевроном 72-й ОАМБр матом кричав на людей у маршрутках та на зупинках, заявляючи, що він півтора роки воював під Бахмутом. Однак у місцевих телеграм-каналах припускали, що він "титушка" і на фронті не був.

Сьогодні інформацію щодо його затримання опублікувало Головне управління Національної поліції в Одеській області на своєму сайті.

За 4 тисячі доларів військком пропонував видати військовозобов'язаному порожній бланк повістки з мокрою печаткою для самостійного заповнення та проставлення необхідної дати його нібито явки до ТЦК.

Підроблений документ мав виключити можливість вручення "клієнту" реальної повістки та відстрочити його заклик на військову службу.

Затримали підозрюваного під час отримання другої частини траншу на суму тисячу доларів.