У Миколаєві віддали під суд банду, яка відправила за кордон 47 ухилістів в якості волонтерів

Коментарi:

Зловмисники заробивши на цьому понад 3000000 гривень.

У Миколаєві викрито схему незаконного переправлення призовників за кордон

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Під час досудового розслідування поліцейські з'ясували, що 47-річний голова однієї з громадських організацій налагодив схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через кордон під виглядом волонтерів.

До свого «бізнесу» вона залучила 58-річного миколаївця. Він мав зв'язки для отримання з-за кордону документів про необхідність залучення конкретної особи до перевезення гуманітарних товарів. Ці документи потім прямували до державних органів для внесення до електронної системи відомостей про особу.

Організатори залучили до злочинної схеми ще п'ятьох спільників з інших регіонів, розподіливши функції кожного. Двоє посібників із Вінницької області забезпечували постановку на облік осіб як волонтери, оформляли та видавали документи волонтера та готували листи для внесення відомостей до електронної системи для безперешкодного перетину кордону. Вони також виготовляли фіктивні документи, які дозволяли чоловікам призовного віку виїжджати за кордон.

Ще троє фігурантів з інших регіонів шукали клієнтів, які бажали виїхати з країни. Свої послуги ділки оцінювали від 3000 до 4000 доларів США з клієнта та розподіляли кошти між учасниками угруповання. Таким чином, зловмисники заробили понад 3000000 гривень.

Чотирьом фігурантам слідчі повідомили про підозру за ч. 1-3 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 332, ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. Наразі досудове розслідування щодо цих чотирьох зловмисників завершено, і обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті. Слідчі також встановили ще трьох учасників організованої групи з інших регіонів, яким заочно повідомили про підозру та оголосили у розшук. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.