На Миколаївщині примудрилися приватизувати приток Південного Бугу та її берег

Коментарi:

Йдеться про повернення чотирьох ділянок.

Миколаївський районний суд відкрив провадження за позовами Миколаївської окружної прокуратури в інтересах Степівської сільської ради до Головного управління Держгеокадастру в області та фізичних осіб. Йдеться про повернення територіальній громаді чотирьох земельних ділянок водного фонду загальною площею 8 гектарів та вартістю понад 40 млн грн.

Свого часу Головне управління Держгеокадастру попри те, що спірні ділянки накладаються приток Південного Бугу – річку Солониха та берег, передало їх у приватну власність під виглядом земель сільськогосподарського призначення.

Законодавством чітко встановлено, що землі водного фонду обмежені в обороті, оскільки вибути із власності та із володіння держави не можуть.

Водні ресурси забезпечують існування людей, тваринного і рослинного світу і є обмеженими та уразливими природними об'єктами. В умовах нарощування антропогенних навантажень на природне середовище, численних пошкоджень ворогом гідроспоруд та інших об’єктів водогосподарського комплексу держави, виникає необхідність раціонального використання водних ресурсів та їх екологічно спрямованого захисту.

Надання у власність земельних ділянок водного фонду з розташованим на них водним об’єктом порушує виключне право власності Українського народу як на земельні, так і на водні невідтворювані природні ресурси, наголошує прокуратура Миколаївської області.