Без Левандовськи Польщі сьогодні було важко проти помаранчевих

Коментарi:

Євро-2024. Група D, 1-й тур. Гамбург, "Фолькспаркштадіон". Польща – Нідерланди – 1:2 (1:1)

Голи: Букса (16’) – Гакпо (29’), Вергхорст (83’).

Польща: Щенсни, Саламон (Бережинський, 87’), Беднарек, Ківіор , Франківський, Залевський, Зелінській (Пйотровський, 77’), Романчук (Сліш, 55’), Урбанський (Свідерський, 55’), Шиманський (Модер, 46’), Букса.

Нідерланди: Вербрюгген, Аке (ван де Вен, 87), ван Дайк, де Врей, Думфріс, Верман (Вейдалдум, 61’), Райндерс, Схаутен, Гакпо (Фрімпонг, 82’), Сімонс (Мален, 61’), Депай (Вергхорст, 82’).

До гри

У Гамбурзі у матчі першого туру групи D зустрічалися збірні Польщі та Нідерландів. Поляки традиційно у біло-червоних футболках, голандці, звичайно, рожеві. Місцева влада організувала шатли для підвозу глядачів: від станції S-ban до стадіону. Поле стадіону у відмінному стані, температура 19 градусів. Звичайно, матч буде гарячим, обидві команди мотивовані лише на виграш. Нідерланди тепло пригадують останній Євро у Німеччині. Тоді, 1988 року, здобули титул переможця турніру. Для поляків голандці неприємний суперник. Із 19 ігор Польща програла 9, ничійних матчів було 7, й лише 3 зустрічі виграли наші сусіди. Різниця м'ячів 28-19. Але сьогодні це лише факти з історії протистоянь.

Гра
Замість головної зірки поляків – травмованого Роберта Левандовськи на вістрі атаки вийшов Адам Букса. У стартовому складі з’явився уродженець Ковеля Тарас Романчук.

О першій третині матчу суперники обмінялись голами. Букса влучно пробив головою після кутового 1:0, а згодом голландець Гакпо відновив рівновагу, допоміг рикошет – 1:1. До кінця тайму рахунок не змінився, хоч Нідерланди мали перевагу по гострим моментам.

По перерві команди продовжили шукати щастя в атаках. Помаранчевих підводила однобокість у діях, закиди м'яча у карний майданчик розбивались об надійну гру захисників та голкіпера Щенсни. До речі,його колега у рамці воріт Вербрюгген став зараз наймолодшим голкіпером – учасником фінальної частини чемпіонату Європи з часів відомого іспанця Ірібара, тобто з 1964 року. Вербрюггену сьогодні 21 рік та 303 дня, а Ірібару було 21 рік та 108 днів. Щенсни – 34.

"Тільки з'явилась думка, що нічия буде справедливим підсумком матчу, як нідерландці забили другий гол. Вегхорст, який нещодавно вийшов на заміну, пробив сильно та влучно у ближній кут – 2:1. Помаранчеві сектори арени у фанатському екстазі! Чудовий матч, нічого іншого й не скажеш", – констатує кореспондент «Миколаївських новин», який споглядав за цим футбольним дійством із ложі преси "Фолькспаркштадіона".

Група Д

І

В

Н

П

М

О

1

НІДЕРЛАНДИ

1

1

0

0

2-1

3

2

ФРАНЦІЯ

0

0

0

0

0-0

0

3

АВСТРІЯ

0

0

0

0

0-0

0

4

ПОЛЬЩА

1

0

0

1

1-2

2