Російський пропагандист загинув під час атаки ЗСУ в «ДНР»

Коментарi:

Військовий кореспондент NEWS.ru Микита Ціцагі загинув у «ДНР» під час обстрілу з боку ЗСУ, повідомляє саме пропагандистське видання з посиланням на «оперативні служби» окупованої частини українського регіону.

Яких-небудь подробиць загибелі видання не має. На даний момент лише відомо, що інцидент стався в районі Микільського монастиря під Вугледаром.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Декількома днями раніше двоє співробітників російського пропагандистського телеканалу НТВ — кореспондент Олексій Івлієв та оператор Валерій Кожин, а також офіцер супроводу отримали поранення під час обстрілу Горлівки в «ДНР». Постраждалих було доставлено до міської лікарні № 2 у тяжкому стані. «Вони в комі, які не говорять, вони в операційній. У них травматична ампутація, відкрита черепномозкова», — розповіла головний лікар медустанови Нелля Якуненко. Кожин незабаром помер.

Російські пропагандисти регулярно зазнають поранень або гинуть під час розв'язаної Володимиром Путіним війни. Так, 10 червня у місті Шебекіно Білгородської області на міні підірвався співробітник телеканалу «Росія 24». Пропагандист отримав осколкові поранення черевної порожнини та лівого плеча та був госпіталізований до місцевої районної лікарні у тяжкому стані. Йому провели операцію.

Влітку минулого року співробітники одразу кількох провідних державних ЗМІ Росії потрапили під обстріл у Запорізькій області. Інцидент стався 22 липня, коли пропагандисти «РІА Новини», «ТАРС», телеканалу «Росія» та «Известий» готували сюжет. У результаті четверо працівників російських ЗМІ отримали поранення, один із них загинув.

У жовтні 2022-го пропагандист Семен Пегов підірвався на протипіхотній міні «Пелюсток» у «ДНР». З травмою стопи його доправили до лікарні, де було прооперовано. Тоді ж під час обстрілу переправи на Херсонщині загинув Олег Клоков — колишній співробітник Russia Today, «Москва 24» та Першого каналу. За даними призначених Кремлем «влади» окупованої частини українського регіону, Клоков прибув до Херсонської області, щоб сприяти розвитку російського пропагандистського каналу «Таврія».