В очікуванні F-16 – нова стратегія ЗСУ у дії

Коментарi:

Київ готується до прибуття F-16

ЗСУ змінюють стратегію на фронті під майбутні F-16, концентруючись на знищенні російської ППО.

Про це пише аналітик Bild Юліан Рьопке, коментуючи нещодавні відео знищення російського ЗРК «Бук-М2» та радіорелейного комплексу зв'язку Р-416ГМ «Граніт-М». Раніше ЗСУ також атакували кілька комплексів С-300 та С-400, у тому числі в Криму та прикордонних областях рф.

«На думку Репке, майже щоденні удари по російській ППО є частиною нової стратегії України, розрахованої на прибуття винищувачів F-16 на фронт восени чи взимку. Для Києва нищити російську ППО зараз важливіше, ніж утримувати невеликі села на Донбасі. Якщо Україна матиме перевагу в повітрі, їх можна буде звільнити», – пише видання.
Як розповів екс-глава оперативного штабу Німеччини ФРН Ніко Ланге, Україна ретельно та систематично готує використання своїх Су-24 з британськими та французькими крилатими ракетами, а також застосування F-16. Для цього вона використовує диверсійні та спеціальні операції, а також високоточну зброю для знищення російських радарів, систем повітряного спостереження та протиповітряної оборони.
Водночас, Рьопке вказує на слабкі сторони нової стратегії ЗСУ.
«По-перше, у рф сотні систем ППО. Поки що знищено максимум третину з них. По-друге, остаточного терміну та плану введення в бій F-16 досі немає», – зазначає він.