Зеленський розповів, чому провалилися переговори у Стамбулі у березні 2022 року

Коментарi:

Мирні переговори у Стамбулі у березні 2022 року зазнали невдачі через те, що Володимир Путін вміє розмовляти лише мовою ультиматумів. З того часу нічого не змінилося.

На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський на прес-конференції за підсумками саміту світу у Швейцарії.

"Адже ніякі ультиматуми не є переговорами. З цими ультиматумами Путін приїхав на танку під час вторгнення, оточив нашу столицю, багато регіонів нашої країни окупували і показали ультиматум", – сказав Зеленський.

За його словами, "потім цих ультиматумів було багато, були різні".

"До речі, нічим не відрізняються від останніх "пропозицій" Путіна. У нього не пропозиції, у нього ультиматуми", – пояснив президент.

Він наголосив, що ультиматуми дозволяють робити паузи. "Мінські угоди були ультиматумом, і був заморожений конфлікт. Йому була потрібна ця пауза, щоб підготуватися до повномасштабного вторгнення. Тому будь-які ультиматуми для Путіна, це потреба в паузі. Пауза, щоб підготувати своїх військових, натренувати їх. Тому що він втратив уже свою натреновану армію", – додав Зеленський.

Читайте також Опубліковано проект мирного договору, який обговорювали у Стамбулі у 2022 році. Що там написано?

Нагадаємо, 29 березня 2022 року у Стамбулі відбулася зустріч української та російської делегацій. Переговори зазнали невдачі. Після цього Путін неодноразово заявляв про готовність повернутися до переговорів на своїх умовах та демонстрував проект своїх пропозицій у Стамбулі, які обмежують суверенітет України.