На Миколаївщині чоловік, до якого прийшли з обшуком, кидався з ножем на поліцейських

Коментарi:

40-річному фігуранту загрожує до семи років ув'язнення

Поліцейські Вознесенська, отримавши оперативну інформацію про зберігання наркосодержащих рослин 40-річним місцевим жителем, провели санкціонований обшук його будинку. Під час обшуку фігурант поводився агресивно, погрожував співробітникам поліції ножем, нецензурно висловлювався і перешкоджав слідчим діям.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Правоохоронці виявили та вилучили близько 4 кілограмів готового до вживання каннабісу, а також 56 набоїв калібру 5,45 мм та два магазини до автоматичної зброї. Фігуранта доставили до районного відділення поліції, де слідчі затримали його у порядку ст. 208 КПК України.

Вилучені речовини та предмети спрямовані на проведення експертиз. За їхніми результатами будуть ухвалені подальші процесуальні рішення щодо зловмисника.

Поки що слідчі райуправління поліції кваліфікували дії фігуранта за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 345 "Загроза насильством працівнику правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службового обов'язку"
  • ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами чи вибуховими речовинами»
  • ч. 2 ст. 309 "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення або пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту"

Зловмиснику повідомили про підозру за вказаними статтями. Йому загрожує до семи років позбавлення волі.