Україна заявила про ураження 15 систем ППО в Криму за два місяці

Коментарi:

Збройні сили України (ЗСУ) за останні два місяці вразили близько 15 систем протиповітряної оборони (ППО) російської армії в окупованому Криму

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Як повідомив Центр стратегічних комунікацій ЗСУ, українські сили пошкодили дивізіони систем ППО в модифікаціях С-300, С-350 і С-400. Також було знищено понад 15 російських радіолокаційних станцій, десятки пускових установок та понад 10 пунктів управління військами.

«Збройні сили України продовжують знищувати російських окупантів та наближають день визволення українського Криму!» – Заявили в Центрі стратегічних комунікацій.

До цього керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов повідомив, що Росія розмістила в Криму новітні елементи зенітного ракетного комплексу С-500, які ще не пройшли всіх необхідних випробувань. За його словами, у такий спосіб російська армія посилює ППО на півострові.

С-500 – це зенітні ракетні комплекси, призначені для боротьби з балістичними ракетами середньої дальності, крилатими ракетами, дронами, літаками, а також низькоорбітальними супутниками. За заявою розробників, радіус дії системи становить до 600 км. Однак, підтверджених даних цьому немає.

У свою чергу представники партизанського руху українців та кримських татар «АТЕШ» повідомили про вивезення російською армією установок ППО з півострова до Білгородської області. Також, за їхніми даними, військовослужбовці, які працюють із системами ППО, отримали «рекомендацію» відправляти свої сім'ї до військових міст Південного військового округу Росії.

Україна регулярно завдає ударів по території Криму за допомогою безпілотників та західної зброї, у тому числі далекобійних ракет ATACMS. На відміну від території Росії, США та інші західні союзники Києва з початку війни дозволяли завдавати ударів по окупованому з 2014 року Криму.

Востаннє Генштаб ЗСУ повідомляв про атаку на російські системи ППО в Криму 12 червня. За даними української сторони, в результаті групового ракетного удару по двох дивізіонах С-400 поблизу Севастополя і Бельбека, а також по одному дивізіону С-300 було знищено два радари С-300 і С-400. До цього український Генштаб доповідав про поразку С-400 поблизу Джанкоя та двох дивізіонів С-300 у районі Євпаторії та Чорноморського.