СБУ викрила прихильника «руського міра» з Очакова, місто якого щодня перебуває під обстрілами

Коментарi:

СБУ затримала пропагандиста, який проводив інформаційно-підривну діяльність проти України.

Він закликав до зміни меж території України та ставив під сумнів існування Української державності. Контент поширював з власного акаунта через «Телеграм» у регіональних та всеукраїнський чатах. А поширював кремлівські наративи мешканець Очакова, уродженець російскої федерації. Злочинні дії росії виправдовував, спираючись на власні ідеологічні погляди.

Також у свої дописах зловмисник систематично виправдовував та визнавав правомірною російську агресію. Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти його підривної діяльності на користь країни-агресора.
Під час обшуків у очаківця виявлено мобільний телефон та ноутбук із доказами незаконної діяльності. На підставі зібраних доказів СБУ повідомила пропагандисту про підозру за двома статтями ККУ:
– ч.1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканість України);
– ч.1, ч.3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України).
Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років ув’язнення.
Оперативні та слідчі дії проводило Управління СБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.