Аргентина відмовилася надавати Україні військову допомогу

Коментарi:

Влада Аргентини відмовилася надавати Україні військову допомогу, Буенос-Айрес готовий надати лише гуманітарну підтримку, повідомив речник президента Хав'єра Мілея Мануель Адорні.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

"Ми не збираємося надавати будь-яку військову підтримку або якимось чином втручатися у військовий конфлікт", – цитує Адорні щоденна аргентинська газета Cronica. Він додав, що Києву буде надано гуманітарну та логістичну допомогу.

За даними Cronica, Росія висловила розчарування обговорення можливої передачі Україні літаків-штурмовиків Super Etendard, які перебувають у неробочому стані. Російський посол в Аргентині Дмитро Феоктистів заявляв, що передачу Україні військової техніки буде розцінено як недружній крок. Він висловлював надію, що Буенос-Айрес не втручатиметься у конфлікт.

12 червня видання Infobae повідомило, що аргентинська влада обговорює з Францією можливість передачі даних літаків Україні. Аргентина закупила літаки Super Etendard у 2018 році, проте вони не були введені в дію у зв'язку з ембарго, яке Великобританія наклала на країну після війни Фолклендської. Буенос-Айрес планував обміняти штурмовики на іншу техніку, а Франція мала їх відремонтувати і передати Києву.

Dassault Super Etendard – французький надзвуковий палубний штурмовик. Здійснив перший політ 1974 року. Поставлявся в Аргентину, де його використовували проти британських кораблів у ході війни Фолклендської. У 2015 році Франція зняла цей тип літаків з виробництва. Наразі Super Etendard стоїть на озброєнні лише у ВМС Аргентини. Усього було збудовано 85 літаків такого типу.