Обласна влада та поліція обговорили проблеми мобілізації на Миколаївщині

Коментарi:

У четвер, 20 червня, під головуванням начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма відбулась координаційна нарада щодо мобілізаційних процесів на Миколаївщині.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

За словами Віталія Кіма, попри те, що Миколаївщина знаходиться на лідируючих позиціях по рівню мобілізації в Україні, всі питання, повʼязані з цим напрямком надалі перебувають на суворому контролі як у представників правоохоронних органів, так і у місцевої влади.

«Тісна взаємодія з органами місцевого самоврядування, підприємствами, закладами освіти, охорони здоров’я та іншими установами – продовжується. Спільними зусиллями масштабуємо роботу в правовому полі задля підтримки темпів нарощування військового резерву», – зазначив він.

Також начальник ОВА наголосив на тому, що наразі в Україні активно просуваються шахрайські схеми, повʼязані з уникненням мобілізації. Так, на днях співробітниками СБУ та Нацполіції на Миколаївщині було затримано двох молодих чоловіків, які займалися виготовленням фіктивних довідок ВЛК за значну грошову винагороду. Віталій Кім подякував правоохоронцям за роботу та зазначив, що за участь у подібних махінаціях відповідальність понесе кожен залучений.

За підсумками наради було прийнято ряд важливих рішень щодо подальшої взаємодії та співпраці у напрямку підвищення якості мобілізаційних процесів.

Зазначимо, що участь у нараді взяли заступник начальника ОВА Олександр Трайтлі, директорка департаменту освіти і науки ОВА Алла Веліховська, заступник начальника ГУНП в Миколаївській області Олексій Попков, начальник управління СБ України в Миколаївській області Микола Лисененко, виконувач обовʼязків керівника Миколаївської обласної прокуратури Денис Фальченко та представники закладів вищої освіти регіону.