Три детективи НАБУ, які розслідували корупцію в "Укрзалізниці" влаштувалися туди працювати та розбагатіли

Коментарi:

Троє колишніх детективів Національного антикорупційного бюро України, які роками розслідували корупцію в "Укрзалізниці", після звільнення одразу влаштувалися працювати в цю державну компанію.

Крім того, один із них отримав акції підприємств, щодо яких НАБУ вело перевірку. Про це з посиланням на юриста Богдана Устименка пишуть "Українські новини".

Читайте МН в Telegram : тільки важливі новини

Тарас Лікунов, Богдан Бровко та Олександр Риковцев працювали у НАБУ з 2015 року – фактично з моменту його заснування. І дослужилися до посад керівника відділу детективів, його заступника та старшого детектива. Вони звільнилися один за одним протягом останніх дев'яти місяців і незабаром уклали трудові договори з "Укрзалізницею", причому іноді з різницею за лічені дні після звільнення, хоча законом це заборонено робити протягом року.

Як заявляє Устименко, Лікунов особисто сприяв тому, щоб колишньому заступнику директора "Укрзалізниці" з безпеки Олександру Шевченку колеги-детективи вручили підозру. Шевченка звільнили, після чого Лікунов обійняв його посаду.

Крім того, у Риковцева у декларації звідкись з'явилася криптовалюта на суму близько 870 тисяч доларів та нерухомість. А його тестя призначили на керівну посаду в одеській філії "Укрзалізниці". Лікунов же отримав у власність акції найбільших компаній, таких як "Феррекспо" та "Миронівський хлібопродукт" (МХП), щодо яких НАБУ також розслідувало кримінальні справи.