У Миколаївському музеї ім. Верещагіна відкрилася персональна виставка художника Олексія Маркітана

Коментарi:

Його творчість – це класика вітчизняного барвистого постмодернізму

Миколаївський обласний мистецький музей імені В.В. Верещагіна презентував відкриття персональної виставки миколаївського художника, члена НСХУ у Миколаївській області Олексія Віталійовича Маркітана «А човен пливе».

Експозиція налічує понад 30 робіт художника.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Багато миколаївців скористалися можливістю поринути у дивовижний світ, який створював на своїх картинах художник Олексій Маркітан (18 червня 1959 р. Миколаїв – 26 червня 2017 р.).

Директор музею Сергій Росляков наголосив, що «художник Олексій Маркітан один із тих, хто міг бачити повсякденне реальне життя як театр абсурду, апокаліптичний карнавал; суміш багатьох традиційних жанрових різновидів. але в його душі завжди залишалася віра в розум, науку, безмежність людських здібностей. Цінність людини визначалася вже самим фактом її існування. Його творчість – це класика вітчизняного мальовничого постмодернізму».

Роботи Олексія Маркітана залишаються актуальними вже багато років і входять до вітчизняної десятки найцікавіших виставок, до якої належить і, що відкрилася вчора, 19 червня, у просторій світлій залі художнього музею імені В.В. Верещагіна.

У світі є багато напрямів для дозвілля людей і кожен вільний вибирати те, що йому подобається. Розумна, творча людина вибере для себе те, що корисно, і красиво, і пізнавально.