За преміювання співробітників колишню директорку школи в Очакові віддали під суд

Коментарi:

Жінку звинувачують у привласненні та розтраті коштів

Поліцейські встановили, що колишня виконувач обов'язків директора Очаківської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів Миколаївської обласної ради наприкінці 2021 року зловживала своїм службовим становищем та вносила свідомо неправдиві відомості до наказів про преміювання співробітників. У результаті деякі співробітники отримали премії на 900% більше, ніж решта персоналу.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

У квітні слідчі оголосили підозру екс-директору у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України «Службове підроблення» та ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

За висновками проведених експертиз, екс-директорка, зловживаючи своїм службовим становищем, розтратила 454 тисячі гривень. Дії зловмисниці було перекваліфіковано у ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах в умовах воєнного стану".

Наразі слідчі поліції завершили розслідування. Прокурори затвердили та направили обвинувальний акт до суду для розгляду по суті. Подальшу долю фігурантки вирішить суд. За вказане кримінальне правопорушення екс-директору загрожує до п'яти років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.