Україна перемагає Словаччину та закручує інтригу у групі

Коментарi:

Футбол. чемпіонат Європи

Словаччина – Україна – 1:2 (1:0)

Голи: Шранц, 17 – Шапаренко, 54, Яремчук, 80

Україна: Трубін, Зінченко, Матвієнко, Забарний, Тимчик, Бражко (Сидорчук 85), Шапаренко (Таловеров 90+2), Судаков, Ярмоленко (Зубків 67), Мудрік (Малиновський 85), Довбик (Яремчук 67).

Словаччина: Дубравка, Пекарік, Вавро, Шкриньяр, Ганцко, (Оберт 67), Куцька, Лоботка, Дуда (Бенеш 60), Шранц (Заулер 86), Боженик (Стрілець 60), Гараслін (Суслов 67).

Попередження: Яремчук 84

Стартовий склад збірної на другий матч Євро-2024 зазнав великих змін. Замість Луніна, Конопля, Степаненка, Циганкова тренерський штаб довірив вийти Трубіну, Тимчику, Бражку, Ярмоленко. Тренер Словаччини Франческо Кальцоне вже втретє зберігає свій стартовий склад після перемог над Вельсом та Бельгією. Наші – у жовтій формі, яка є основною для України. Артему Довбику сьогодні виповнилося 27 років. "Дюссельдорф арена" і всі ми мріємо побачити цікавий та видовищний матч.
Початок не склався. Пропустили на 17-й хвилині. Претензії на адресу Зінченка, якого у повітрі обіграв Шранц. Перший тайм показав гарний настрій збірної України. Декілька зручних випадків в атаці ми не використовували. Забитих м'ячів довелося чекати у другому таймі.
Зінченко вирушив у другому таймі, під час позиційної атаки він віддав передачу під удар Шапаренка. Згодом Шапаренко став героєм матчу: на його рахунку гольова передача Яремчуку. Форвард "Брюгге", який минулого сезону відіграв за "Валенсія", зумів приборкати м'яч і переадресувати його у ворота Словаччини. То була важка перемога. Що залишає Україні шанси на вихід із групи. Попереду матч із Бельгією. У збірної України на день більше відпочинку. Вболіваємо за Україну!

Група Е

І

В

Н

П

Ро

О

1. Румунія

1

1

0

0

3:0

3

2. Україна

2

1

0

1

2:4

3

3. Словаччина

2

1

0

1

2:2

3

4. Бельгія

1

0

0

0

0:1

0