Підлітків, які спалили мікроавтобус та позашляховик військових, упіймали на Миколаївщині

Коментарi:

У Роздільнянському районі невідомі облили легкозаймистою рідиною і підпалили мікроавтобус Volkswagen, що належать військовослужбовцям, і позашляховик Hyundai Santa Fe.

Оперативники управління карного розшуку та СБУ встановили, що до злочину причетні двоє місцевих хлопців 16 та 17 років.
«Молодший за віком в інтернеті отримав пропозицію заробити, підпалюючи автомобілі працівників ТЦК. Затягнув старшого приятеля. До обов'язків молодих людей входило підпалювати транспортні засоби та записувати відео, як вони горять», – розповів погрозу Одеси.
Рано вранці бовдури підпалили два автомобілі. Молодший обливав бензином та курив, а старший знімав на відео, яке відправили замовнику, після чого отримали на картку гроші та втекли до Миколаївської області.
Там їх упіймали. «Гонорар» та телефони з інформацією, що підтверджує їхні злочинні дії, було вилучено.
Встановлено, що дії замовника найімовірніше були спрямовані на підрив боєздатності української армії. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років. За клопотанням поліцейських, суд обрав підліткам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Слідство продовжується. Встановлюється замовник підпалів, який знаходиться за кордоном, повідомили у Національній поліції України.