Російська бомба влучила в житловий будинок в Харкові: троє людей загинули, 41 постраждали

Коментарi:

Російські війська вдень 22 червня завдали удару по Харкову керованими авіабомбами, повідомила місцева влада.

Голова Харківської обласної адміністрації Олег Синегубов заявив, що внаслідок удару пошкоджено цивільну інфраструктуру: житловий будинок, зупинки громадського транспорту, магазини.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

За останніми даними, загинули троє людей, постраждав 41. Синегубов повідомив, що 16 людей госпіталізовано, четверо перебувають у тяжкому стані. Двоє постраждалих – діти. Пізніше Харківська обласна прокуратура уточнила, що шість постраждалих перебувають у тяжкому стані.

Харківська обласна прокуратура повідомила, що російські війська вдарили по місту чотирма авіабомбами. За даними мера міста Ігоря Терехова, одна бомба потрапила до житлового п'ятиповерхового будинку, ще три — до виробничого підприємства. Внаслідок удару по підприємству одна людина загинула, ще троє отримали поранення.

Внаслідок влучення авіабомби частково зруйновано зовнішню стіну житлового будинку, а також квартири як мінімум на трьох поверхах.

Одна із загиблих — пасажирка тролейбуса, який висаджував людей на зупинці неподалік місця «прильоту».

Удар по Харкові прокоментував президент України Володимир Зеленський. За його словами, такі атаки «мають бути і можуть бути зупинені».

«Потрібні сильні рішення партнерів, щоб ми могли знищувати російських терористів та російську бойову авіацію там, де вони перебувають. Ми вже довели, що захистити людей і життя від ракетного терору є реальним, зокрема, очищенням прикордонних районів від пускових установок терористів. Потрібно захистити від бомб. Потрібна ця рішучість», – написав Зеленський у своєму телеграм-каналі.