Російське міноборони заявило, що ракети по Севастополю випустили з Миколаєва і пообіцяло ліквідувати розрахунок

Коментарi:

Російське оборонне відомство пообіцяло відповідь Вашингтону та Києву після того, як Україна завдала удару американськими ATACMS по Севастополю.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

«Відповідальність за навмисний ракетний удар по мирних жителях Севастополя несе передусім Вашингтон, який поставив цю зброю в Україну, а також київський режим. Подібні дії не залишаться нерозділеними», — йдеться в повідомленні.

Міноборони РФ стверджує, що близько 12.15 був удар по Севастополю ракетами ATACMS, "спорядженими касетними бойовими частинами". При цьому російські сили протиповітряної оборони, як стверджують у РФ, збили чотири ракети, а ще одна внаслідок роботи ППО окупантів відхилилася від траєкторії польоту з підривом бойової частини у повітрі над територією Севастополя.

У Міноборони РФ заявляють про "численні жертви" серед севастопольців через п'яту ракету, за якою, як стверджують самі ж окупанти, відпрацювала російська ППО.

Російське агентство ТАРС із посиланням на міноборони повідомило, що пуск ракет був зроблений з Миколаєва. Військові вживають заходів щодо ліквідації розрахунку, який запускав ракети.

Телеграм-канал «Кримський вітер» зазначає, що ЗСУ вдарили ракетами в районах Севастопольської бухти, Миколаївки та Козачої бухти, та пляжу в Учкуївці, над яким було збито одну з ракет. У зв'язку з ракетною атакою з аеродрому «Бельбек» у повітря піднялися винищувачі. «Кримський вітер» додає, що попри ракетну атаку повітряна тривога не оголошувалась.