"Ніяких проблем". Влада Криму зазиває на відпочинок на півострів після найбільшої атаки на пляж Севастополя

Коментарi:

У Криму «досить безпечна» ситуація для російських туристів і немає жодних проблем із відпочинком на пляжах після ракетної атаки України по курортній зоні Севастополя, заявив голова Держради республіки Володимир Константинов.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

«Путівки – все розкуплено. <...> Усі розуміють, де насправді небезпечно, а де є певний ризик. Скажу так: сьогодні досить безпечно у Криму, ми на всіх чекаємо. Усі пляжі відкриті, можна купатися, жодних проблем із цим немає», — сказав Костянтинов.

За його словами, влада півострова також не бачить необхідності обмежувати потік у дитячі табори та установи. "Все працює у штатному режимі", – підкреслив він.

У свою чергу радник голови Криму Олег Крючков підтвердив, що на півострові відкрито всі здравниці, готелі та пансіонати. «Практично всі пляжі відкриті. Виняток – Велика Ялта, там була аварія на водоводі, вона усунена. Пляжі ПБК (Південного берега Криму. — ред.) запрацюють завтра», — написав Крючков у телеграм-каналі.

23 червня Севастополь зазнав ракетного обстрілу. За даними Міноборони РФ, протиповітряна оборона перехопила чотири далекобійні американські ракети ATACMS з касетними бойовими частинами, а ще одна вибухнула в повітрі. Уламки ракет впали у прибережній зоні мікрорайону Учкуївка у північній частині Севастополя, де розташований один із найбільших пляжів.

Внаслідок удару загинули четверо людей, у тому числі двоє дітей, постраждали понад 150, 82 з них госпіталізовані. У Севастополі оголосили день жалоби та ввели режим надзвичайної ситуації «до особливого розпорядження». Влада міста попередила, що на пляжі Учкуївка можуть залишатися суббоєприпаси, що не розірвалися.

Віце-президент асоціації туроператорів (АТОР) Сергій Ромашкін зазначив, що пляж в Учкуївці вважається одним із найкращих місць для купання в Севастополі, а в його околицях розташовано близько десятка готелів. За його словами, на даний момент туроператори зафіксували поодинокі звернення з проханнями про відміну турів до Криму у зв'язку з трагедією.

"Ми прийняли рішення повністю повертати туристам гроші у разі відмови від турів до Криму", – зазначив Ромашкін. Він додав, що поряд із місцем, де стався інцидент, можуть перебувати близько 250 організованих туристів.