Перспективи сумні: скільки триватиме дефіцит електроенергії

Коментарi:

Зараз в Україні критично не вистачає внутрішньої генерації електроенергії і навіть максимальний імпорт не вирішує проблему

Про це повідомив гендиректор Yasno Сергій Коваленко у Facebook.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

За його словами, зараз в Україні критично не вистачає внутрішньої генерації електроенергії і навіть максимальний імпорт не вирішує проблему.

Коваленко уточнив, що є залежність від сонячної та вітрової генерації, тому відбуваються коливання навіть протягом одного дня. При цьому тривають ремонтні роботи на атомних станціях, що є дуже важливим фактором.

«У найближчі 6-8 тижнів ситуація з дефіцитом буде складною. Крім вище описаних проблем з генерацією, додається зростання споживання...», – підкреслив гендиректор Yasno.

Нагадаємо, 25 червня обленерго будуть застосовувати графіки погодинних відключень цілодобово, з 00:00 до 24:00. При цьому обсяг обмежень буде більшим з 02:00 до 05:00 і з 12:00 до 23:00.

Перед цим 24 червня Укренерго у половині областей збільшило тривалість відключень з обіду до вечора. Причина – недостатня ефективність вже застосованих обленерго заходів обмеження споживання.