Стало відоме ім'я генерала, проти якого подав заяву до ГБР начштабу "Азова"

Коментарi:

Генерал, проти якого подав заяву до ГБР начальник штабу "Азова" Богдан Кротевич – це командувач Об'єднаних сил Юрій Содоль.

Про це із посиланням на джерела пишуть столичні ЗМІ.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Нагадаємо, Кротевич звинуватив Содоля у некомпетентному командуванні, що призвело, за його словами, до великих втрат та втрати територій. Також, за даними ЗМІ, Кротевич закликав ГБР просити провести розслідування щодо можливої роботи генерала на Росію.

Це не перший випад проти Содоля.

Раніше генерала почала критикувати заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Мар'яна Безугла. За її словами, ЗСУ з вини командування втратили позиції під Торецьком, які утримували з 2014 року.

Також проти Содоля висловлювалися окремі активісти на кшталт Сергія Стерненка. Останній назвав призначення генерала "кадровій катастрофою".

Зазначимо, що критика українського командування з боку окремих активістів, журналістів та політиків із початку війни звучала неодноразово. Але щоб відкрито проти одного з представників вищого командування ЗСУ виступив один із його безпосередніх підлеглих – високопоставлений офіцер одного з найвідоміших українських підрозділів – таке трапляється вперше