Українські дрони вразили понад 30 російських НПЗ, терміналів та нафтобаз

Коментарi:

Сили спеціальних операцій України вразили понад 30 російських нафтопереробних заводів, терміналів та нафтобаз, заявив президент Володимир Зеленський на зустрічі з військовими.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Вітаючи бійців Центру спеціальних операцій «А» Служби безпеки України з роковинами, Зеленський заявив, що українці «мають бути вдячні» їм за удари російськими нафтопереробними заводами. "І вже вражено понад 30 нафтопереробних заводів, терміналів, нафтобаз", – уточнив Зеленський.

Він додав, що відстань 1500 кілометрів вже «не проблема» для дронів СБУ.

Українські військові протягом останніх місяців регулярно атакують російські нафтопереробні заводи безпілотниками. Деякі з них, які атакували, зокрема, підприємства в Татарстані, вже долали відстані близько 1500 кілометрів. Ще одне підприємство, розташоване на відстані понад 1500 кілометрів, було атаковано у Башкортостані.

У березні 2024 року газета Financial Times розповіла, що влада США закликала Україну припинити атаки на енергетичну інфраструктуру Росії, побоюючись зростання світових цін на нафту та агресивної відповіді Росії. Зеленський заявив, що Україна не може захиститися від російських атак на енергосистему країни через брак ППО і додав, що російське суспільство має «навчитися жити без бензину, без дизельного палива, без електрики».

У квітні 2024 року, за даними The Washington Post, із таким же проханням до Зеленського звернулася віце-президент США Камала Харріс. Однак прохання Харріс «викликало роздратування» Зеленського, який «відмахнувся» від рекомендації віце-президента США.