Нардепу Миколі Тищенку оголосили підозру

Народному депутату Миколі Тищенку оголосили про підозру за фактом подій у Дніпрі. Його звинувачують у незаконному позбавленні волі колишнього військовослужбовця.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань (ДБР) у своєму телеграм-каналі.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

"20 червня 2024 року в Дніпрі група осіб за вказівкою народного депутата України протиправно позбавила волі потерпілого – колишнього військовослужбовця ЗСУ. Його утримували протягом певного часу та завдали тілесних ушкоджень. Слідство встановило, що це було зроблено за попередньою змовою групою осіб та із застосуванням фізичної сили та спецзасобів.

Депутату повідомлено про підозру за фактом незаконного позбавлення волі потерпілого (ч. 2 ст. 146 КК України)", – йдеться у повідомленні ДБР.

Також ГБР показало кадри обшуку у Миколи Тищенка – у нього вилучили кілька пачок готівки.

Годинник Тищенка, який ГБР показало на фото з обшуку, – це Audemars Piguet Royal Oak Offshore, що коштує 40-50 тис. доларів.

У його декларації вони вказані, зазначені як власність вже екс-дружини Алли Барановської. У декларації Тищенка є ще дві години цього бренду та безліч інших.

Який стосунок вони мають до справи про побиття колишнього військового у Дніпрі, не зовсім зрозуміло.

Нагадаємо, у Дніпрі стався скандал за участю Тищенка та колишнього бійця батальйону "Кракен" Дмитра Павлова. Після конфлікту з нардепом Павлова просто під час його прогулянки з маленькою дитиною побили чоловіка у балаклавах, які були разом із Тищенком.