Американським астронавтам довелося сховатися від російського супутника, який розпався на уламки у космосі

Коментарi:

Російський супутник розпався напередодні більш ніж на 100 уламків на орбіті, через що астронавтам на Міжнародній космічній станції довелося сховатися від них, повідомили космічні агентства США.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Наразі немає жодних подробиць про причину розпаду російського супутника спостереження за Землею RESURS-P1, виведеного з експлуатації у 2022 році.

Ситуація сталася на орбіті поблизу Міжнародної космічної станції, через що американським астронавтам, які там знаходилися, довелося сховатися у своєму космічному кораблі приблизно на годину, повідомило управління космічної станції НАСА.

Американські радари виявили, що у ніч із середи на четвер супутник викинув на низьку навколоземну орбіту хмару уламків, повідомила LeoLabs.

Космічне командування ВПС США відзначило, що супутник відразу створив понад 100 уламків космічного сміття, що відстежується.

«Космічне командування США не бачить безпосередніх погроз і продовжує проводити регулярні оцінки ймовірності зближення (з орбітами уламків)», – додало Космічне командування у рамках заяви у четвер.