Диво у Харкові: ФАБ-500 влучила в будинок з 10-річною дитиною і не вибухнула

Коментарi:

У четвер, 27 червня, росіяни вдарили по Харкову бомбами ФАБ-500. Одна з них влучила у стіну житлового будинку та не здетонувала.

Про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій вийняли бомбу і витягли з двору снаряд, що не розірвався. На момент влучення в будинок перебував 10-річний хлопчик, він не постраждав, зазначили у прокуратурі.

Там також повідомили, що внаслідок російської атаки на місто було пошкоджено приватні будинки, корпуси та гуртожитки вишу. Окрім цього, пошкодження отримала будівля ДСНС. П'ятеро людей постраждали.

Керівник Харківської облпрокуратури Олександр Фільчаков заявляв, що 27 червня російські окупанти вперше вдарили по Харкову бомбою ФАБ-500 із модулем планування та корекції. Він підкреслив, що ФАБ-500 вдвічі потужніший за КАБ- і ФАБ-250, якими щодня бомбять Харків.

За його словами, дві авіабомби запускали з літака Су-34 з Травневого у Білгородській області РФ. Від місця запуску до влучення — 65 кілометрів.

Раніше мер Харкова Ігор Терехов та начальник Харківської ОВА Олег Синегубов повідомляли, що росіяни завдали удару по Харкову та потрапили по району житлової забудови.