Поповнення у Миколаївському зоопарку: у трьох котячих сім'ях народилися малюки (фото)

Коментарi:

У Миколаївському зоопарку радісні новини – три котячі родини поповнилися чарівними малюками!

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

У вольєрі навпроти нових "Островів звірів" тепер можна зустріти грайливих дитинчат пуми (Puma concolor). Троє кошенят, що народилися 17 травня у молодої пуми Анди, регулярно виглядають із кам'яного гроту. Анда, яка прибула з Рівненського зоопарку у 2021 році, виявилася дбайливою матір'ю, незважаючи на те, що це її перший приплід. Вона годує, грає та захищає своїх малюків, навіть гарчить на відвідувачів та співробітників, щоб уберегти їх. У місячному віці вдалося оглянути дитинчат, з'ясувалося, що це один самець та дві самі. Тато кошенят, Арман, народився у Миколаївському зоопарку у 2015 році та живе у сусідньому вольєрі.

Не менш зворушлива історія розгортається у євразійських рисів (Lynx lynx), де 27 травня з'явилися на світ три самці. Маму дитинчат звати Зара, а тата – Люпин. Це вже другий приплід Зари. На відміну від минулого разу, коли вона не годувала свого первістка, зараз Зара дбайливо доглядає малюків. Їй допомагає бабуся Забава, яка також бере активну участь у вихованні онуків, захищаючи їх і підтримуючи Заріну турботу. Тимчасово для відвідувачів підхід до вольєру перекритий, щоб не турбувати малечу.

У третій сім'ї – у пари сервалів (Leptailurus serval або Caracal serval) Міри та Хасана – 4 квітня народилися два самці та самка. Для Мири це перший приплід, і вона успішно справляється з роллю матері, годуючи і доглядаючи своїх дитинчат. Наразі її кошенята знаходяться у внутрішньому приміщенні, але незабаром відвідувачі зможуть побачити їх на експозиції.