Школи Миколаївської області готують до нового навчального року в офлайн режимі

Коментарi:

26 червня начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім провів селекторну нараду із сільськими, селищними та міськими головами щодо підготовки освітніх закладів до нового навчального року.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

На нараді також були присутні заступник начальника ОВ Олександр Трайтлі, представники управління охорони здоров'я, департаменту освіти та науки ОВА, ГУ ДСНС України, ГУ Нацполіції та ГУ Держпродспоживслужби.

Віталій Кім звернувся до керівників районів та голів територіальних громад із проханням створити комісії для належної підготовки закладів до нового навчального року. «Є запит суспільства на поновлення офлайн навчання. Для цього необхідно якісно підготувати навчальні заклади до початку нового навчального року. Одним із головних критеріїв є безпека. Особливу увагу потрібно приділити наявності укриттів, підготовці харчоблоків, систем водопостачання та водовідведення відповідно до санітарно-епідеміологічних норм», – наголосив він.

Також глава області наголосив на необхідності забезпечення закладів альтернативними джерелами енергії, включаючи встановлення генераторів, формування резервів пально-мастильних матеріалів та можливості встановлення сонячних станцій та накопичувачів. «До початку навчального року нам необхідно вирішити всі проблемні питання, які потребують нашої координації, щоб діти могли повернутися до навчання у безпечних умовах», – додав Кім.